השבוע, יש מתכון מיוחד. בשיתוף פעולה מיוחד (ובתקווה שלא אחרון) יערה (בישולוג), נטלי (עוגיו.נט), ענבל (פיית העוגות) ואנוכי החלטנו לחשוף את מאחורי הקלעים של כתיבת בלוג בישול. המטרה היא לא ללמד אתכם להיות בלוגרים (למרות שאתם מוזמנים בכיף) אלא לתת קצת טיפים על בישול ואפיה, על המזווה, אילו כלים רצוי שיהיו לכם, איך משיגים ואיך מפתחים מתכונים, איך מבשלים במטבח קטן וגם אם אתם לא צלמים מקצועיים, תקבלו גם המון טיפים על איך לצלם אוכל עם מצלמה דיגיטלית.
פיתוח מתכונים אצל עוגיו.נט
צילום אוכל אצל פיית העוגיות
בישול במטבח קטן אצל בישולוג.
הפוסט שלי יוקדש לנושא שכבר המון זמן אני רוצה לכתוב עליו:
דברים שצריך
המזווה
לא צריכים לכתוב בלוג מתכונים על מנת לארגן את המזווה, שמזווה לצורך העניין, יכול להיות הארון שבמטבח או במרפסת השירות. המזווה לא צריך להכיל את כל חומרי הגלם אשר יאפשרו לכם להכין כל מנה בכל מצב, אלא, לאפשר לכם להכין דברים בסיסיים ללא התראה מוקדמת וכמה סוגי מאפים זריזים במידה והאורחים מתקשרים לבשר שהם בדרך.
נקודת המוצא שלי היא מגורים בישוב קהילתי, שהמרחק לפיצוציה הקרובה או לסופר גדול הוא מינימום חצי שעה…ואין מה לדבר על קניות בלילה.
אז מה יש לנו במזווה: רב הפריטים שמזווה הם פריטים שמחזיקים מעמד זמן רב וברובם ישנה תחלופה קבועה כתוצאה מהשימוש היום-יומי. תמיד יהיו לפחות שני ק”ג של קמח לבן רגיל (שיחד עם אבקת אפיה הופך לקמח תופח). כתוצאה מהשימוש התדיר בקמח, אין צורך בריענון מיוחד. בנוסף תמיד ישנו ק”ג אחד של אורז ועוד כמה סוגים של עדשים (שחורות, כתומות וירוקות), קינואה וחומוס אשר יכולים לשמש למגוון רחב מאוד של מתכונים. מוצרי היסוד האלה יאפשרו לכם להכין מגון רחב מאוד של מאכלים, יחסית מהירי הכנה (עד חצי שעה), כמו מג’דרה, סלט קינואה או קינואה מבושלת, תוספת של אורז וכו’.
במקפיא יש תמיד מגוון של אגוזים – אגוזי מלך, לפחות מאתיים גרם של פיסטוקים לא קלויים וקלופים, אגוזי לוז לא קלויים, צנוברים ושקדים טבעיים, אשר על ידי השרייתים במים רותחים, אפשר לקלפם בקלות ואז לקצוץ או לטחון. אמנם זה נשמע הרבה אבל בפועל, זה לא תופס הרבה מקום במקפיא. עוד אני משתדל שתיהיה במקפיא קופסה אחת של פירות יער קפואים. המגוון הזה מאפשר לאפות בהתראה קצרה מגוון מאוד נרחב של עוגות ועוגיות ללא הצורך בהערכות מראש. האיחסון של פריטים אלו במקפיא, שומר עליהם זמן רב וכן מונע מברחשים להתפתח ולהזיק למוצרים.
ישנו גם ארון המתוקים שם יש תמצית וניל ומשחת וניל (מחית וניל) אשר בפועל חיי המדף שלהם די ארוכים, אבל אצלי הם תמיד נגמרים הרבה לפני תאריך התפוגה. יחד עם הווניל, יש אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה שמחזיקות המון זמן מעמד. לרוב יהיו כמה חפיסות שוקולד לעוגות ועוגיות שלא מצריכות שוקולד בעל אחוזי קקאו גבוהים במיוחד (עבור קינוחים עתירי שוקולד, אני קונה שוקולד בעל אחוזי שוקולד גבוהים מאחר ואני לא אוהב לשמור את השוקולד הטוב יותר מדי זמן). עוד פריט שמחזיק מעמד המון זמן הוא סירופ תירס, שאמנם לא משתמשים בו הרבה, אבל אם פתאום מתחשק לכם להכין מרשמלו בבית – תמיד טוב שיש. בתחתית הארון, יש חבילת גלוקוז שנשמרת שנים והשימוש בה אינו רב, אם כי מדי פעם צריך כף או שתיים. גם את צנצנת השמרים הייבשים אני שומר בארון (למרות שיש אנשים ששומרים בפריזר או במקרר). את השמרים היבשים, אני מרעננן לפחות פעם בשנה. ג’לטין הוא גם חומר שמחזיק מעבד המון זמן ותמיד טוב שיהיה בבית.
מבחינת תבלינים – מי שקורא אותי מספיק זמן כבר יודע שאני ברוב התבשילים מעדיף להעצים את הטעם הטבעי של הירקות לכן התבלינים שנמצאים אצלי הכי הרבה בשימוש הם פלפל שחור בתוך מטחנה, מלח, מלח ים אטלנטי (ופה תרשו לי לפתוח סוגרים ולמי שהמילה “פלצנות” עלתה לו לראש, שמהר יוציא את המילה הזאת מהלכסיקון (לפחות בכל מה שקשור לאוכל). מלח ים אטלנטי הוא מלח מעולה (ולא מאוד יקר) שמקפיץ בכמה רמות כל מאכל (החל מפוקאצ’ות), סלטים, צ’יפס והמון מאכלים אחרים. המלח הגבישי מוסיף קראנצ’יות לכל מנה בה מוסיפים את המלח. סגור סוגרים). המון שום אוכלים אצלינו בבית, לכן תמיד יש כמה ראשי שום מוכנים לשימוש. את שאר התבלינים, אני קונה תמיד בכמויות קטנות על מנת לשמור על מירב הטריות ושומר אותם בתוך צנצנות זכוכית אטומות (לכל מי שיש גישה למחלקת יולדות – בחלק מבתי החולים מחלקים תחליף חלב בתוך בקבוקוני זכוכית. אחרי השימוש אפשר לישטוף ואז יש צנצנות מעולות לתבלינים). התבלינים הבסיסיים המומלצים הם: פפריקה מתוקה, כמון, חוויג’ למרק, פלפל צ’ילי יבש, כורכום, קארי, זרעי כוסברה, הל (תבלין מעולה! נסו פעם להכין גלידת וניל עם הל), כוכבי אניס, קינמון (מקלות ואבקה) ואגוזי מוסקט שלמים. אני יודע שיש עוד המון תבלינים אבל זה הבסיס.
בנוסף לתבלינים, יש לי בגינה המון תבלינים טריים: זעתר, אורגנו, מרווה, תימין, בזיליקום, לימונית וגזר חיה של רוזמרין. אמנם לא לכל אחד יש גינה, אבל אפשר בקלות לגדל את התבלינים בשתיים – שלוש אדניות וכל מה שזה דורש, זה כמה שעות של שמש ביום. גם אם אין לכם מקום לאדנית, תמיד אפשר למצוא מקום לקופסת שימורים ריקה עם חור בתחתית שבה אפשר לגדל גם תבלינים.
בנוסף, במקרר תמיד יהיו שתים – שלוש חבילות של חמאה (אתם יודעים… לכל צרה שלא תבוא).
כלי עבודה
ישנם מאות אביזרים וכלים למטבח. אני אשתדל להתמקד פה בכלים הבסיסים, שדרושים לכל מטבח, עם דגש על בישול ואפיה.
סכין וקרש חיתוך
הסכין וקרש החיתוך הם שני הכלים הכי חשובים במטח ששלישי להם זה רק שוטף הכלים (ואני לא מתכוון למדיח הכלים, אלא, למי שמנקה את המטבח לפני, תוך כדי ואחרי הבישולים). אני ממליץ בחום לכל אחד, שטרם הצטייד בסכין שף, ללכת לחנות ולמדוד סכין שף טובה. סכין שף צריכה להתאים לכם ליד לכן רצוי שאתם תמדדו אותה לפני הקניה. בעזרת הסכין תוכלו לגרש את מי שטועם לכם את האוכל לפני שהאוכל מוכן, למעוך שיני שום ולחלצם מהקליפה בקלילות רבה ואם תירצו, תוכלו גם לקצוץ, לחתוך ולפרוס כל דבר. חשוב מאוד לשמור על ניקיון הסכין ומייד לאחר השימוש לשטוף ולנגב את הלהב. מאוד רצוי גם לשמור את הסכין על מתקן יעודי עם מגנט, על מנת למנוע פגיעה בלהב. גם אם יש לכם אבן משחזת או שטול בבית, אני ממליץ בחום פעם בשנה, לקחת את הסכין למשחיז מקצועי על מנת לטפל בסכין.
מעבר לסכין שף, תמיד כדאי שיהיו עוד כמה סכין חיתוך טובות בהשיג יד לקילוף, חיתוך של פריטים קטנים וכו’.
יחד עם הסכין, קרש חיתוך טוב (או אפילו שניים שלושה קרשי חיתוך) הינו פריט חיוני בכל מטבח. פעם היה וויכוח על רמת ההגינה של קרשי חיתוך מעץ, אולם מחקרים הראו שאין הבדל ברמת ההגינה בין עץ לפלסטיק. מספר קרשים יעזור לכם להכין מספר מנות בו זמנים ללא הצורך לשטוף כל הזמן את קרשי החיתוך. בכל מקרה, המנעו מקרשי החיתוך הדקורטיביים מזכוכית שמלבד היותם יפים, הם גם יהרסו לכם את להב הסכין.
סירים ומחבתות
כמו שכל בית צריך מרפסת, כל מטבח צריך סירים ומחבתות על מנת לתפקד. נתקלתי בכמה פורמים בגישה שאין טעם להשקיע בסירים / מחבתות טובים והכי טוב לקנות מחבת פשוטה וכשהיא מתבלה, או כשציפוי הטפלון מתחיל להתקלף, קונים מחבת חדשה. אני בטוח שלכל אחד מהקוראים פה, יש סבא / אבא / דוד שאומר שמה שקונים בזול, יוצא הכי יקר או אינספור גירסאות אחרות של משפט זה, וגם אני מאמין בגישה הזאת. שווה להשקיע בפחות סירים ומחבתות, אבל להשקיע בדברים טובים. כשאתם קונים סירים ומחבתות, שווה להשקיע בסירים ומחבתות בעלי תחתית עבה, אשר מצד אחד, יאגרו היטב את החום, דבר אשר חשוב מאוד במחבתות, ומצד שלי ימנעו שריפה של מאכלים. מתוך הסירים הרבים שיש לי,שלושה סירים הם הכי שימושיים: סיר האורז (והפתיתים), סיר אחד גדול למרקים ועוד סיר אחד קטן שמשמש להכנת רטבים. בנוסף יש גם סיר אחד ענק, שאמנם לא בשימוש יום-יומי, אבל אפשר להכין בו כמות ענקית של מרק עוף, עם עופות וירקות, שיספיק למשפחה הקרובה (הורים ואחים על ילידהם) – שרק בארוחת שישי מגיעים לתשע עשרה נפשות.
במסגרת המחבתות, מחבת של WOLL בקוטר 28 ס”מ היא אחת הקניות המוצלחות ביותר שלי ומשמשת להכנת כמעט כל דבר ומחבת נוספת של אותה החברה בקוטר 20 ס”מ משמשת בעיקר להכנת חביתות וקליית אגוזים שונים ותבלינים לפני טחינתם.
קערות
לא משנה אם אתם אופים או מבשלים, קערות לעירבוב, הגשה, שמירה של מזון, עירבול והתפחה הן חלק בלתי נפרד מהמטבח. רצוי להצטייד במגוון גדלים שונה של קערות בהתאם לאופי המטבח, אך חשוב יותר להשתמש בקערות זכוכית או מתכת, אשר מצד אחד לא סופגות טעמים וריחות של המזון ומצד שני, הנקיון של כלי זכוכית ומתכת הרבה יותר קל ומהיר . ייתרון אחד משמעותי של קערות הזכוכית על קערות המתכת הוא שניתן להשתמש בקערות הזכוכית גם במיקרוגל.
קורצני עוגיות
אם עוגיות מעוצבות זה הקטע שלכם, אתם חייבים להצטייד בכמה קורצני עוגיות. אחת הדרכים להעביר זמן עם ילדים, זה להכין איתם עוגיות בצורות שהם יבחרו ולזה קורצנים הם הכרחיים. אם אתם ממש חובבי עוגיות, אני ממליץ לכם לבקר אצל פיית העוגיות, שם גם תוכלו לראות איך אפשר להכין קורצנים לבד בבית. בנוסף, אפשר לאלתר קורצנים מהמון דברים שיש בבית. כל מה שצריך זה למצוא כלים עם שוליים מספיק דקים. במידה ויש לכם רינגים, אפשר לקרוץ איתם עוגיות; פקק של בקבוק של תינוק ייצור עוגייה בגודל מושלם; אם תירצו לעשות עוגיות עם חור באמצע, פקק של בקבוק יחורר עיגול יפה במרכז העוגיה.
מגרדת מיקרופלין
אחד הפיתוחים המוצלחים של השנים האחרונות. מיגרדות עדינות המשמשות למטרות רבות. בעזרת מגרדת המיקרופלין, אפשר לגרר בקלות קליפות של הדרים בלי סכנה לגרר את החלקים הלבנים והמרירים של הקליפה; לגרר אגוז מוסקט; גבינות קשות – מעולה לגרר פרמז’ן מעל מנת פסטה; מצויין לגרר שוקולד על קרמים ועוגות ליצירת אבקת שוקולד. ,תהליך הייצור של המגרדות, מזכיר בחלקו תהליך יצור של שבבי מחשב והוא מאוד היי-טקי. את לוחות המתכת מצפים במסיכה מיוחדת, בעלת צורת החורים ובעזרת עיכול כימי, מעכלים את כל מה שלא מצופה במדבקה, דבר המאפשר ליצור להבים חדים מאוד בצורה הייחודית של המיקרופלין.
מכתש ועלי
לפני עשור בערך, בהיותה סטודנטית, עבדה אשתי בחברת הייטק שמתעסקת בכימיה ושם היא קנתה לי ליום הולדתי מכתש ועלי מפורצלן מחנות המספקת חומרי גלם וכלי עבודה לתעשיות הכימיות וזאת היתה אחת המתנות המוצלחות ביותר. מי שמעדיף תבלינים שלמים (ולא טחונים) ימצא במכתש והעלי כלי עזר מהמעלה הראשונה. רוצים לפתוח את הארומה של זרעוני הכוסברה? רוצים לשחרר את הארומה של עשבי תיבול טריים? להכין טפנד בלי מעבד מזון? רוטב פסטו?
ישנם שני סוגים עיקריים של מכתש ועלי: מעץ – שמשמש לתבלינים יבשים בלבד ופורצלן / שיש / אבן – המשמש גם לכתישת חומרים יבשים וגם למחיות רטובות.
יש שיעדיפו מטחנת תבלינים על מנת לטחון את התבלינים, אבל אני דווקא אוהב להרגיש את התבלינים באוכל שאני מבשל ומעדיף אותם כתושים, ולא במצב של אבקה.
כלי מדידה
המבשלים נחלקים לשניים: אלו המבשלים בדיוק לפי המתכון (מאוד מומלץ לבשלים המתחילים) ואלו שמבשלים לפי הרגש ולפי “כמה שתופס”. אחד הדברים שמאוד מרגיזים אותי כשאני קורא מתכון, זה שלא מצוינות המידות של כלי המדידה. סט של כוסות וכפיות מדידה לא מאוד יקר ומומלץ בחום. אם אתם אופים – לא רק שסט כזה הוא מומלץ, אלא הוא יותר בגדר חובה.
אם אתם נותנים מתכונים, היו מספיק אדיבים לספק את המידות שאתם משתמשים בהם על מנת למנוע עוגמת נפש ממי שמכין את המתכון.
תבניות
תשקיעו בתבניות שלכם! מאוד מפתה לקנות ברשות השיווק תבניות בזיל הזול ולראות את התבניות מתפרקות צ’יק צ’ק ואת הציפוי הטפלון מתקלף. אצלנו במשפחה, לא מכירים תבנית קטנה מקוטר 26 ס”מ. שלוש סוגים של תבניות חובה בכל בית:
- לפחות תבנית פאי אחת עם תחתית מתפרקת (וכאשר אתם רוצים לפרק את התחתית כדי לשלוף את הפאי, הניחו קופסת שימורים על השיש ועל קופסת השימורים הניחו את הפאי ובעדינות חלצו אותו. זה ימנע מהמסגרת של הפאי להשאר תלויה על היד. תשתדלו לשלוף (בזהירות) את התחתית של הפאי לפני שאתם מתחילים לפרוס את הפאי, על מנת שמור על התחתית שלמה וללא שריטות.
- תבנית שניה ששווה להחזיק בבית היא תבנית קפיצית, דהינו תבנית עגולה, עם תחתית מתפרקת. גם פה, תיבחרו את הקוטר שישמש אתכם הכי הרבה.
- גם תבנית שקעים להכנת מאפינס, מתוקים או מלוחים ישמשו אתכם המון. מעבר להכנת מאפינס, אפשר להשתמש בתבנית להכנת קעריות מבצק פילו, ואז למלא בכל טוב (גבינת מסקרופונה מוקצפת עם רסק פירות יער או שוקולד מומס…) או להכין קלתיות בבצק פריך או קעריות קדאיף.
עוד סוג תבניות, שאני אישית פחות אוהב הן תבניות הסיליקון שהיום מהוות תחליף לתבניות הרגילות. השימוש העיקרי אצלי לתבניות הסיליקון הוא לקינוחים אישיים המתאפשר הודות למגוון הרחב של התבניות: פירמידות, משושים, מלבנים ועוד.
באופן עקרוני, אני משתדל כמה שיותר לאפות בתבניות רב פעמיות ולתרום בזאת את חלקי בהגנה על הסביבה (טוב.. אני גם ממחזר בקבוקים, קרטונים ועיתונים) ושימוש בתבניות חד פעמיות אני עושה כאשר אני צריך להכין עוגה לאירוע שאני יודע שתבנית לא תחזור איתי הביתה.
אם אתם אוהבים להכין קינוחים אישיים או עוגות מוס למינהן, מומלץ להתאבזר גם ברינגים אשר הם למעשה תבניות חסרות תחתית המשמשות הן להכנת קינוחים אישיים והן להכנת עוגות הנשלפות בקלות מהרינג. ניתן לרכוש רינג בקוטר משתנה היכול לשמש למגוון רחב של שימושים. כאשר אופים ברינגים, חשוב שהבלילה לא תהיה נוזלית מדי, אחרת צפויה לכם קטסטרופה קטנה, וחשוב מאוד לאטום היטב את תחתית הרינג בשכבת נייר אפיה שמתחתיה שכבת נייר אלומניום שבייחד מגלגלים את שתי השכבות לאיטום התחתית.
כפות
דאגו להצטייד בכפות לבישול. עד לא מזמן השתמשתי רבות בכפות עץ, שאותן נהגתי לחדש מדי פעם, לערבוב התבשילים אולם לאחרונה התחלתי להחליף את כפות העץ בכפות פלסטיק העמידות לטמפרטורות גבוהות. לאחר נסיון של כמעט שנה עם כף אחת, התחדשתי לאחרונה עם עוד כמה כפות פלסטיק מצויינות.
משקל
דיגיטאלי או אנלוגי – חובה לכל מי שאופה. רצוי מאוד דיגיטלי בעל רמת דיוק גבוהה על מנת למדוד גרמים בודדים של חומרים לאפיה. מחירו של משקל דיגיטלי אינו יקר כלל ואם הנכם אופים ועדין אין לכם משקל דיגיטלי – אתם יכולים לקנות אחד פה (המשלוח לארץ חינם)
עוד כלי עזר
כמו שכבר נאמר, יש עשרות פריטים לבישול ואפיה. בנוסף למה שציינתי, שווה גם להצטייד גם בפריטים הבאים:
- מברשות – תחזיקו לפחות מברשת אחת בבית, ועדיף מסיליקון. הייתרון של הסיליקון הוא שהסיליקון לא סופח ריחות ומתנקה בקלות וגם שלא נושרות ממנו שערות על המאפים אותם מברישים.
- ספטולה – הספטולה היא מעיין מרית ארוכה המשמשת לציפוי עוגות וגם לחילוץ עוגיות מהתבנית.
- כפפות – אם אתם לא רוצים לקבל כוויות כאשר אתם מרימים סיר חם או מוציאים תבנית חמה, קנו לכם זוג כפפות ורצוי מסיליקון גם מבודדות מצויין את החום וגם קל מאוד לנקותן.
- מערוך – אין מה להוסיף… למרות שיש היום מערוכים מסיליקון, אני משתמש במערוך עץ פשוט שהידיות שלו מתגלגלות על ציר מה שמאפשר עבודה קלה יותר, להבדיל ממערוכים שהם יחידה אחת.
- מטרפה – המון מתכונים דורשים עירבוב מהיר תוך כדי הכנסת אויר לתערובת או אם אתם רוצים להכין קצפות, בזמן שבני הבית ישנים, מטרפה תעשה את העבודה בצורה מעולה.
- קלף – הקלף יכול להיות מנירוסטה או פלסטיק בעל מגוון שימושים: הכל במריחת קרמים על עוגות, חיתוך בצק ולבסוף, אין כמו קלף על מנת לנקות את השיש.
מגן של מנדולינה (יחד עם המנדולינה)
פה חיפשתי את התמונה של האצבעות המדממות שלי אבל החלטתי לחסוך מכם את המראות הקשים. גם אם יש בבית מעבד מזון, הרבה פעמים הרבה יותר נוח לשלוף את המדולינה ולפרוס פרוסות דקיקות או עבות של ירקות או לפרוסות לרצועות דקות ועבות ירקות אחרים. רוצים להכין צ’יפס מהר בלי ללכלך את מעבד המזון? לחתוך קוביות של תפוחי עץ לפאי? קוביות של גזרים למוקפץ? המנדולינה היא כלי מאוד מאוד שימושי, אבל אל תוותרו על המגן לאצבעות.
ציוד למיטיבי לכת
שק זילוף
עוד אחד מהפריטים שאתם חייבים לעצמכם אם אתם רוצים לעשות רושם על האורחים. אין כמו קצפת שזולפה דרך צנטר בצורת כוכב על מנת להרשים את האורחים. אם תירצו להכין נשיקות מרנג יפיפיות, זלפו אותם באמצעות שק זילוף ולא יאמינו לכם שאתם הכנתם. ישנם שני סוגים של שקי זילוף: חד פעמיים מניילון ורב פעמיים. אם אתם אקולוגיים – לכו על הרב פעמיים וותרו על שקיות הניילון. לא מספיק רק שק הזילוף, אלא גם הצנטרים, שהם הראשים דרכם מזלפים את המסה והם שנותנים את הצורה.
על מנת למלא את שק הזילוף בלי שמחצית מהתכולה תישפך לכל עבר, פשוט קפלו את השק כלי חוץ, בערך בשליש עד החצי העליון שלו ואז מלאו את התוכן. לאחר המילוי, סיגרו את השק וגלגלו לאטום את השק. לפני תחילת הזילוף, חשוב ללחוץ את המילוי כלפי מטה ואת הזילוף הראשוני לזלף חזרה לקערה, על מנת להוציא את כל שאריות האוויר.
מדחום
טוב, אם אתם בקטע של טימפרור שוקולד מד חום הוא פריט הכרחי במטבח שלכם, אלא אם אתם עושים זאת כבר שנים ויכולים למדוד את טמפרטורת השוקולד בשפתיים. קינוחים רבים, כמו קרמבו, מרשמלו, מרציפן ועוד דורשים הכנת סירופ סוכר בטמפרטורות מאוד מדויקות ולמרות שיש את שיטת הכדור הרך, אין כמו מדחום בשביל השקט הנפשי שלכם.
תבניות פוליקרבונט
אם בא לכם להשתעשע בהכנת פרלינים אמיתיים בבית, התבניות הללו הן חובה ואל תתפתו לקנות תבניות משקף דקיק שרק יגרום לכם עגמת נפש בנסיונות לחלץ את הפרלינים. אני מודה שהתחביב הזה לא זול, הן מבחינת עלויות חמרי הגלם והציוד, אבל ההנאה מובטחת וגם חדוות הגילו של עובדות חדשות על השוקולד, בעיקר לאיזה חורים הוא יכול להגיע וכמה מהר הוא נוזל לכל עבר.
ישנן תבניות במגוון רחב מאוד של צורות ואם אתם בוחרים להשקיע בתחביב, תתחילו עם שתי תבניות לפחות.
מבער
אם הסתדרתם עד היום בלי מבער, יש סיכוי טוב שתוכלו להמשיך להסתדר בלעדיו, אבל אם כבר יש לכם את כל הרשימה ועדין אתם מחפשים להתחדש בצעצוע חדש – מבער יכול להיות פיתרון מצויין. המבער ישמש אתכם לקירמול סוכר על קרם ברולה או לתת השחמה מהירה למרנגים שמעטרים עוגות.
זהו.. הפוסט נגמר
אני בטוח שיש עוד עשרות כלים ולכל אחד יש את הכלי עבודה שעליו הוא לא יוותר. כל אחד מצייד את המזווה הביתי על פי הרגלי הבישול והאפיה שלו, אבל הפעם, ניסיתי להתמקד בדברים הבסיסיים.
מקווה שנהנתם 🙂