מחפשים מתכון לקדירת עוף?
בחורף הקודם ראיתי מתכון למרק שומר ואגסים. המתכון נראה ממש טוב ואפילו השף שפרסם את המתכון הוא השף האמריקאי שחי בצרפת (בלי להזכיר שמות) הידוע במתכוניו המוצלחים. אז אצתי רצתי אל השוק על מנת לקנות את כל המוצרים וחזרתי הביתה להכין את המרק. אני מאוד מקווה הביוב היה פחות בררן ממני, כי המרק יצא חסר טעם, ולא משנה כמה ניסיתי לתקן את הטעמים שלו.
השנה מצאתי מתכון שנראה מעולה לסלט עם שומר ואגסים עם ארטישוק ירושלמי ועוד דברים טובים, אבל כמו הרבה הזדמנויות בחיים, המתכון הזה חמק ממני ואני לא מצליח למצוא אותו. המוצא הישר יבוא על שכרו.
אז אחרי שנשארתי עם אגסים ושומר בלי מתכון, בחרתי לשדך את השניים לקדירת עוף. בלי יותר מידי דיבורים (כי הילדים כבר רעבים וגם ככה צריכים זמן לבשל את הקדירה) נתחיל עם קילוף של 5-6 אגסים. כפי שאתם יכולים לראות, יש את הסוג "הפשוט" והסוג "השווה". דווקא "הפשוט" היה טיפה יותר מתקתק, אבל "השווה" נשאר יותר מוצק אחרי הבישול ("הפשוט" היה פחות מוצק, אבל לא רך מידי). את האגסים הקלופים רצוי לשמור בתוך קערת מים קרים עם קצת מיץ לימון על מנת למנוע השחרה של האגסים.
את האגסים הקלופים חלקו לרבעים ובעזרת סכין חדה, הסירו את הליבות (באגס יש חלק עצי לאורך האגס, אז תסירו גם אותו).
עכשיו ניקח קדירה ונלהיט אותה על הלהבה הכי חזקה. בזמן שהקדירה מתחממת, ניקח את העופות וניתן להם שטיפה הגונה וייבוש עוד יותר טוב (אם אתם רוצים שחצי מרצפת המטבח תהיה עם כתמי שמן, אל תנגבו. המגע של העוף הרטוב והשמן הרותח ישפריצו לכם את השמן על הריצפה. ממש מגניב). את העוף אני ממליץ בחום להוציא מספיק זמן מראש מהמקרר על מנת שבזמן הטיגון הוא לא יהיה קר ואז החלק הפנימי שלא לא יתבשל מספיק, בזמן שהחלק החיצוני נצרב. הכי טוב שהעוף יגיע לטמפרטורת החדר. כשאני קונה את העופות, אני גם מבקש מהקצב שיסיר מהם את העור, בקשו גם אתם.
אז עכשיו שהקדירה חמה, נמזוג לתוכה רבע כוס שמן זית ונכניס את העופות בשכבה אחת ונטגן 2-3 דקות עד להזהבה של העוף. בזמן שהעוף משלים פערים עם השמן החם ומנהלים להם איזה סמול-טוק, פזרו מעל קצת תימין, פלפל שחור ומלח. היפכו את העופות לעוד דקה שתיים וחיזרו על התהליך עם שאר העופות.
בזמן שהעופות מקבלים את טיפול היופי שלהם בשמן הרותחף קחו 2-3 ראשי שומר (תלוי בגודל ובמספר הסועדים) ושיטפו היטב. אני לרוב מוריד שכבה שלמה של השומר, כדי למנוע מרגבי האדמה שמנסים בכוח לחדור לנו לצלחת להצליח במשימה שלהם. את השומר תעמידו על הבסיס, חצו לשנים לאורך השומר ואז חיתכו כל שומר לשלוש רצועות לרוחבו, כך שבסוף תקבלו 6 חתיכות שומר.
לאחר סיום טיגון העוף הכניסו את השומר לקדירה יחד עם עוד 6-8 שיני שום שלמות וערבבו היטב עד לצריבה וקירמול השום והשומר. לאחר מספר דקות של טיגון / ערבוב הוציאו את השומר והשום מהקדירה.
סננו את האגסים היטב מהמים וסדרו את הקדירה בשכבות של שומר / עוף ואגסים. אם יש לכם בקבוק של יין לבן פתוח, מיזגו כוס יין לבן לתוך הקדירה ותנו לעוף לספוג קצת מהארומה של היין שמתאדה לו מהחום של הקדירה. גם מעט ברנדי ייתן את אותו האפקט. כסו את הקדירה קצת מעל חצי הגובה במים (או חצי מים וחצי ציר עוף) ותבלו בפלפל שחור ומלח. הביאו את הקדירה לרתיחה עדינה,כסו את הקדירה ובשלו על להבה נמוכה כשעה עד שעה וחצי.
את תפוחי האדמה אם בא לכם להכין, פשוט בישלתי חצי בישול, חציתי לשנים ואז לתנור עם שמן זית, פלפל שחור וקצת מלח גס. זהו!
וזהו. כלום עבודה. ויש לכם אחלה מנה. החלק הכי קשה במנה הזאת זה קילוף והוצאת הליבות של האגסים.
ועוד משהו אחרון לסיום.
על השולחן פרסם בגליון האחרון שלו מתכון למוס שוקולד ללא שמנת, ביצים או כל דבר אחר. רק מים ושוקולד. כותרת הכתבה:
הפטנט של רות אוליבר: מוס שוקולד ללא ביצים, ללא שמנת וללא סוכר, רק שוקולד ומים.
אז זה מה שאני קורא לו להשתין מהמקפצה. הרי העתקת מתכונים זה דבר שבשיגרה, אבל על מנת ששף לא יואשם בהעתקת מתכון, נהוג להוסיף עוד 3 גרם סוכר, להחליף שוקולד עם 70% אחוז מוצקי קקאו בשוקולד מריר איכותי ועוד שטויות בסגנון הזה. אבל להעתיק טכניקה שהומצאה על ידי המדען הצרפתי הרווי' טיס (אני מקווה שהוא יסלח לי על הטעיויות באיות שמו בעברית) זה ממש גובל בפְּלַגְיָאט (גניבה ספרותית). וגם יש לכם קצת זמן פנוי ואתם רוצים לראות עוד כמה דברים ממש מגניבים של מדען הזה (שמתמחה בבישול מולקולרי) – תראו את הסרטון הזה
(אם על השולחן רוצים לפרסם תגובה – אני אשמח לפרסמה (למרות שבדף הפייסבוק שלהם הם לא הגיבו עדין))