ראשי » ארוחה קלילה, כשר לפסח, מנה עיקרית, מנה ראשונה, מתאים לילדים

ניצול שאריות

5 בנובמבר 2009 | | 7 תגובות | מאת tal
תגים: , , , ,


אני מודה שהפוסט הזה לא היה נולד, אלמלא הבת שלי ביקשה זאת מפורשות. "אבא, תכתוב על זה במה יש לאכול" היא ביקשה. והנה, אני ממלא את בקשתה. הרי הבלוג הזה נכתב עבורה ועבור שני אחייה. אתמול נשאר חצי סיר אורז מארוחת הצהרים (במקור שתי כוסות אורז לא מבושל. את האורז אני לא שוטף. פשוט מחמם שמן בסיר שטוח עם תחתית מאוד עבה, מטגן את האורז שתי דקות ואז מוסיף שתי כוסות מים רותחים עם מעט ציר עוף מרוכז על כל כוס אורז, סוגר את הסיר ומבשל עשרים דקות על הלהבה הכי נמוכה).

אז הסיר עומד לו על הכיריים ולקראת ארוחת ערב, החלטתי לעשות מעשה. הוצאתי את הווק וחיממתי אותו. ביינתים, קצצתי דק בצל אחד ושלוש שיני שום. נשארה חתיחת שורש ג'ינג'ר מהמרק גזר וג'ינג'ר אז גם אותו קצצתי דק מאוד. את שלושת הנ"ל, טיגנתי כדקה, תוך כדי ערבוב. בזמן טיגון הבצל (או לפני) ניקח גם גזר אחד ונחתוך אותו לקוביות קטנות.

פורסים את הגזר לפרוסות

ואז נוסף לווק, גם גזר אחד בינוני, חתוך לקוביות קטנטנות (הטריק לחיתוך גזר לקוביות ממש קטנות, הוא לחתוך רצועה דקיקה לאורכו, דבר אשר ייצור בסיס שעליו הגזר יכול לעמוד ביציבות, ואז אפשר בקלות לפרוס אותו לרצועות דקות).

חותכים לקוביות (ואחרי שתאכלו את המנה, יהיו לכם קוביות בבטן)

לאחר טיגון נוסף של דקה וריכוך קליל של הגזר, הוסף האורז הקר למחבת. אם תנסו לטגן אורז חם, תקבלו דייסת אורז!. חשוב מאוד שהאורז יעמוד כמה שעות לאחר הבישול על מנת שהאורז יתקרר.

מטגנים הכל ביחד

יחד עם האורז, הוספו לסיר חצי כוס אפונה עדינה קפואה וחצי כוס גרעיני תירס מתוק ונערבב היטב במשך עוד שלוש – ארבע דקות. לאחר שלוש ארבע דקות, נשבור ביצה לתוך הווק (רצוי מאוד קודם לכוס על מנת להימנע מביצים מדממות).

מוסיפים את הביצה

כעת נתבל במעט מלח, פלפל שחור ושתי כפות רוטב סויה (אופציה) נערבב היטב ונמשיך את הטיגון עוד מספר דקות, עד שהביצה מוכנה.

אורז מטוגן עם ירקות

זהו. פשוט, קל וטעים.
טוב, אז כיוון שלא תיכננתי לכתוב פוסט על מנה כל כך פשוטה, ובגלל שהילדה ביקשה, אז היום הכנתי שוב..
וכמו שהבטחתי לדנה – כשתיגדלי גם את תוכלי להכין את זה לילדים שלך :)





7 תגובות »

  • אריאלה פיקסלר אלון כתב:

    אויש, זה מה שנקרא אצלנו : "אורז הפתעות" וצדקה המהממת שלך שדרשה שזה יועלה לבלוג כי יש עוד כמה רעבים שישמחו ללמוד איך עושים את זה….
    ותגיד לה שדודה ארי אמרה שהיא באמת מהממת , אל תשכח.
    }{

    [הגב]

  • דפנה כתב:

    ממ טעים… רק לא הבנתי – איך הביצה משתלבת בכל זה? תוך כדי הערבוב החלמון נשבר והיא פשוט עוטפת את האורז? או שהחלמון נשמר בשלמותו? איך עובד הסיפור הזה?
    התמונות משגעות כרגיל, פשוט תענוג

    [הגב]

    Tal Reply:

    החלבון נשבר.. פשוט מערבבים עם האורז ומהחום הביצה מתבשלת.

    [הגב]

  • נטלי כתב:

    יאמי! איזה תמונות יפות, בחיי… במיוחד האחרונה, שגורמת לי לרצות להשיט איזה מזלג ולקחת קצת :-)

    נטלי

    [הגב]

  • יובל כתב:

    מצטרף לתגובה של נטלי… התמונה האחרונה מאוד טעימה. מה זה ברקע? סלמון?

    דרך אגב, זה שהמנה פשוטה זה דווקא מה שהופך אותה לעוד יותר מגרה… אני מזכיר לך שזה ה-"ביזנס" של הבלוג שלי :-)

    [הגב]

    Tal Reply:

    כן. זה דג סלמון ברקע, הרוטב טריאקי ביתי.

    [הגב]

  • שונט כתב:

    ניראה 10..אוהבת דברים כאלה מהירים ופשוטים ובמיוחד
    כשחוזרים מהעבודה ואין רעיונות..תודה
    ויופי של תמונות
    שבת נהדרת
    שונט

    [הגב]

הוספת תגובה

הוסף את תגובתך למטה או שלח טראקבק מאתרך. תוכל גם להרשם לעדכון על התגובות באמצעות RSS.